Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий


Мы в соц. сетях:





Хорошие газеты
Быть добру Международная газета
"Быть добру"


Газета Родовое поместье Международная газета
"Родовое поместье"

Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):





















Традиції рідного народу обов’язково відродимо

03 сентября 2016, 23:21

На тижні до редакції завітав наш дописувач Костянтин Євгенійович ЦЯПКА. Знаний в Україні та за її межами жокей, коняр, в минулому завідуючий Надеждинською конефермою, управляючий конярством корпорації «Термінал», тренер коней на Євро-2012, учасник традиційних Всеукраїнських перегонів тощо - це наш земляк, який об’їздив всю Україну, працював в Росії, показував свою вправність у дальньому зарубіжжі. Костянтина й зараз запрошують на роботу в приватні конеферми Краснодарського краю, Кавказу, Підмосков’я Росії, обіцяючи «золоті гори», але українець вже давно зробив головний висновок у своєму житті - краще рідної землі ніде нема й не буде!

А мандруючи по світу, спілкуючись у професійній сфері людей, які так, як і він, закохані в коней, впевнився в тому, що всі ниточки розвитку конярства в цілому починаються з нашої країни: маточні сімейства і лінії брали початок в основному з України, професійні задатки знаних світових тренерів та майстрів кінного спорту - теж від нас. То на всі пропозиції роботи з інших країн Костянтин Цяпка відповідає: «У моєї країни є свій прапор, яким я пишаюся, і саме під ним я хочу працювати, передаючи землякам свої знання, уміння, прищеплюючи їм любов до одних із найгарніших та найграціозніших у природі тварин - коней».
Прийшов до районної газети К.Цяпка з розповіддю про дійство, яке планує провести у вересні в центрі села Надеждиного. Декілька років виношував в думках коняр те, що планує втілити в життя на Близнюківщині, в рідному районі. Багато років він вивчав традиції народу, відстежував заходи, що проводяться з кіньми по всій Україні. І ось, об’єднавши все докупи, запланував подію, яка не тільки запам’ятається людям надовго, доведе згуртованість наших громад, а й відродить давні традиції українського народу.
Планується на іподромі в Надеждиному провести скачки та кінні біга за участю як фахових спортсменів-кіннотників, так і любителів. Бажаючі матимуть змогу брати участь у кінних іграх, козацьких забавах, боротьбі на конях. Глядачі спостерігатимуть як за скачками, так і за вправними показовими навчаннями з бойового гопака, матимуть змогу за символічну плату скуштувати різноманітні види українського борщу, послухати співи справжніх кобзарів тощо. Також всі бажаючі можуть стати учасниками на розіграш Призу за кращу запряжку Східного регіону - для цього необхідно приїхати на свято на упряжці з возом, прикрашеним так, як душа господаря забажає.
Тобто, в процесі інтенсивної роботи наразі йде підготовка до заходу, який, можливо, буде єдиним та неповторним у своєму роді в Україні.
Звичайно, що на призи та запрошення іменитих учасників необхідні чималі кошти. І хоча місцева влада в особі Надеждинського сільського голови Віктора Попілиша обіцяє всебічну підтримку ініціатору, та грошей замало. То Костянтин Євгенійович просить небайдужих до відродження народних традицій та розвитку конярства в Україні людей допомогти у проведенні цього оригінального заходу. (Особистий номер Костянтина Євгенійовича - 095-659-58-07).
Користуючись нагодою, організатор запрошує всіх любителів кінного спорту, фахівців у цій галузі та просто всіх-всіх жителів Східного регіону України, які бажають відпочити від щоденних турбот, насолодитися незвичайним дійством, приєднатися до джерел українських традицій, приїжджати до села Надеждине Близнюківського району орієнтовно 17 вересня 2016 року.

Ірина ВОРОНКІНА

На фото: К.Цяпка.

25.08.2016, http://novezhitya.com.ua/news/sport/tradic_rdnogo_narodu_obovyazkovo_vdrodimo.html



Поделиться в соц. сетях


--- Подпишись на рассылку "Быть добру"... --- --- Информационная политика портала... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---







Copyright 2006-2024 © Международная газета "Родная газета"
Информационная политика международной газеты «Родная газета» http://rodnaya.bytdobru.info/o-gazete/#anchor164
Копирование материалов приветствуется. Будем благодарны за ссылку на наш сайт.
Ответственность за содержание информации несёт её автор.
Разработка сайта http://devep.ru